9 Haziran 2014 Pazartesi

Çok sevgili arkadaşım ve koleksiyonerim Ayça'nın dilinden resmime dair


Çok sevgili arkadaşım ve koleksiyonerim Ayça'nın dilinden resmime dair yazdıklarını paylaşmak istiyorum...

"Şu anki evren modelimiz Entropi'dir." Julian Barnes
Hayatımız hayal kırıklığı ve mutluluğun birbirine geçmiş taşları ile döşenmektedir. Öte yandan tarih, birey olarak hayatımızın gerçekliğini nesnelliğe sımsıkı bağlamıştır. Birey olarak nesnel gerçekliğin karşısında ya da arkasında yer alabiliriz.
Hayattaki duruşumuz ne olursa olsun Aslıhan Kaplan Bayrak resimlerinde, bizi insan mekan ilişkisine farklı açılardan tekrar tekrar bakmaya davet ediyor. Bazen karmaşık görünen ama içerisinde muazzam bir düzen barındıran bir yapı iskelesinin karşısında durup düşüncelere dalmışken, bir sonrakinde içinde herşeyin ortasında buluyoruz kendimizi,  bir merdivenin başında bekliyor ve ya nereye götürdüğü bilinmeyen basamaklarda ilerliyoruz heyecanlanarak.
Nesnel gerçekliğin sanatçının gözünden, bütünden ayrıştırılıp özgün bir örgü tekniği ile yeniden dokunmuş katmanlarında yolculuk ediyoruz. Son çalışmalarında sıkça gördüğümüz ağaçları, mekanları saran, iç / dış perspektifimizi zorlayan ve bize ne olduğumuzu hatırlatan birer mihenk taşı gibi koyuyor gözlerimizin önüne.
Aslıhan Kaplan Bayrak'ın resimlerinde nesneler ve mekanlarla ilişkilerimizi yeniden şekillendirirken bulabiliriz(/buluyoruz) kendimizi.
Ayça Şen Ertürk


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder